Till senaste kommentaren

Löneberäkning vid övergång till månadslön

Jag har ett extra jobb som är enbart Söndagar, har fram tills nu haft timlön där jag registreras alla timmar jag jobbat men nu fått tillsvidare anställning med fast lön, hur räknar de de månader det blir 5 Söndagar istället för 4 som de flesta månaderna? Jobbar jag alltså gratis en dag eller får jag betalt för den också som tidigare?
Amanda

Kommentarer

 • Hej Amanda,

  Hur löneberekningen sker beror b.la. på om det finns kollektivavtal eller ej. Finns kollektivavtal framgår där hur lönen ska beräknas. I annat fall kan det vara lite knepigare att avgöra.

  Utgångspunkten måste vara att man får betalt för allt arbete man utför. Din månadslön bör därför uppgå till åtminstone samma belopp som tidigare, sett över tid. Finns inget avtal som styr beräkningen är en variant att göra en schablonuträkning på din timlön under en viss beräkningsperiod som sedan översätts i fast månadslön.

  Är du medlem och har fler funderingar rörande din situation är du varmt välkommen att kontakta Naturvetarnas medlemsrådgivning för ytterligare råd och stöd.

  Mvh,
  Jacob
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.