Till senaste kommentaren

Vad är viktigt att tänka på inför jobbintervjun?

Jag är kallad på jobbintervju, vad ska jag tänka på inför intervjun?
Naturvetarna Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Grattis till intervjun!

  Förberedelse är A och O när du ska på intervju.
  Fråga arbetsgivaren om vilka personer du ska träffa, hur lång intervjun är, på vilket språk den kommer att ske, ska du ta med dig något t.ex. kontaktuppgifter till dina referenser och är det något du behöver förbereda inför intervjun och kommer det genomföras någon form av test/analys.

  Läs igenom annonsen och din ansökan igen så du är införstådd med vilken tjänst du ska på intervju för och vad du skrivit i din ansökan. Läs på om arbetsgivaren, deras egen hemsida men även andra källor kan ha användbar information.

  Förbered gärna egna frågor till arbetsgivaren. Att ha egna frågor till arbetsgivaren visar på intresse. Vilka frågor du bör ställa till arbetsgivaren kan variera, men de bör utgå från vad du vill veta om tjänsten och arbetsgivaren/arbetsplatsen för att du ska känna dig trygg med att acceptera ett eventuellt erbjudande.

  Inför intervjun är det bra att fundera över vad du har för värdeerbjudande till arbetsgivaren, dvs. varför är du den bäst lämpade kandidaten och varför ska de anställa just dig. Gå igenom de allra vanligaste frågorna som kan komma. Som medlem kan du även boka intervjucoachning med någon av våra karriärrådgivare. Under coachningen går vi igenom vanliga intervjufrågor och du kan träna på och reflektera över dina svar. Coachningen anpassas efter din situation och dina funderingar.

  Jag brukar även rekommendera att du kollar upp löneläget för den specifika tjänst du är kallad till intervju för. Det kan du som medlem enkelt göra genom att logga in på Saco lönesök eller kontakta de fackliga representanterna som ibland står angivna i annonsen. Du som är medlem har även möjlighet att kontakta Naturvetarnas rådgivning på radgivning@naturvetarna.se eller 08-4662480.

  Och slutligen, kom ihåg att du har blivit kallad till intervju, det innebär att du har något som arbetsgivaren eftersöker. Var dig själv och gå in med känslan av att du redan landat jobbet.

  Lycka till!

  Vänliga hälsningar
  Sofia

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.