Till senaste kommentaren

Hur gör jag om jag fått en faktura för juristförsäkringen fast jag sagt upp den?

Jag har inte tecknat någon försäkring med Akademikerförsäkring och nu skickar de en påminnelseavgift. Är det ni som sålt vidare mina uppgifter?
Cecilia

Kommentarer

 • Hej, varför skickar akademikerförsäkringar ut påminnelse med hot om påminnelseavgift om man inte betalar flera veckor efter att försäkringen sagts upp?
  Sofia
 • Hej!
  Juristförsäkringen har tidigare betalats till Naturvetarna och från den 1 februari administreras den av Akademikerförsäkring, Naturvetarnas försäkringsförmedlare.

  Om försäkringen sagts upp men du ändå fått en faktura från Akademikerförsäkring så löser vi det, kontakta oss direkt på info@naturvetarna.se.
  Johanna
 • Men jag upplever ju inte att jag någonsin har tecknat försäkringen? Jag har gått med i facket, inte tecknat en försäkring med det bolaget. Har ni ”sålt” mig vidare eller vad händer? Jag kan ju inte vara skyldig att betala eller säga upp något jag aldrig har tecknat mig för?
  Cecilia
 • Hej!
  Juristförsäkringen tecknas i samband med medlemsansökan i Naturvetarna och man får då tre månaders provperiod och sedan måste man tacka nej till den om man inte vill ha den. Detta informeras om i ansökan och i uppföljande mejl, samt i fakturor. Vi beklagar om detta varit otydligt och det är också därför vi väljer att flytta juristförsäkringen till Akademikerförsäkring som är vår försäkringsförmedlare, så kostnaden separeras tydligare från din avgift i Naturvetarna.

  Har du försäkringen idag och vill säga upp den kan du göra det via Mina sidor på Akademikerförsäkrings webbplats.

  Vänliga hälsningar
  Johanna

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.