Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Kan jag få hjälp med praktik?

Kan ni hjälpa mig få praktik?

Kommentarer

 • Hej,

  Vad spännande att du söker praktik.

  Nej, tyvärr förmedlar vi inte några praktikplatser. Du kan däremot få uppslag och inspiration till arbetsgivare som anställer naturvetare på vår hemsida under Lediga jobb och lära dig mer om naturvetares arbetsmarknad.

  Innan du börjar med att söka praktik kan det vara bra att fundera över vad ditt mål i karriären är. Är det inom en viss bransch du ser dig själv inom? Vilka arbetsgivare är intressanta för just dig och varför? Vet du kanske redan vilken tjänst du vill ha i framtiden? Vilka kompetenser från din utbildning vill du använda dig av under praktiken?

  Det finns flera olika sätt för att hitta praktik.

  Kontakta arbetsgivare
  Ta kontakt med intressanta arbetsgivare och fråga om deras behov av praktikant. Var dock förberedd på att själv få svara på frågor om varför du vill göra praktik hos just dem och vad du vill ha ut av praktiken.

  Ditt personliga nätverk
  Ditt nätverk kan också vara till nytta när du söker praktik. Kom ihåg att ditt nätverk är så mycket mer än bara dina kurskamrater utan kan även inkludera dina lärare, handledare, familj, släkt, grannar och dina vänner. Vem vet, kanske någon släkting jobbar på ett intressant företag och kan hjälpa dig. Gör en mini-intervju och fråga vad deras roll innebär och vad som är bäst med att jobba på just det företaget.

  Internet 
  Underskatta heller inte styrkan i internet, dvs. använd sökmotorer för att leta efter praktikplatser. Många företag, organisationer och myndigheter informerar om praktikplatser på sina webbplatser.

  Arbetsmarknadsdagar
  Ytterligare ett sätt att hitta praktik är att delta på de arbetsmarknadsdagar som anordnas på universitet och högskolor. Där får du möjlighet att träffa arbetsgivare och knyta kontakter som kan vara värdefulla när du söker praktik.

  Kom ihåg att all praktik är bra praktik! Oavsett var du gör praktik så lär du dig alltid något nytt och som du har nytta av i din fortsatta karriär.

  Lycka till!

  Vänliga hälsningar

  (Uppdaterad )

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.