Till senaste kommentaren

Kan ni hjälpa till att hitta jobb?

Kan ni hjälpa mig få ett jobb?
Naturvetarna Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej,

  Vad spännande att du är i jobbsökartagen.

  Nej, tyvärr förmedlar vi inte några jobb, däremot hittar du lediga tjänster på vår hemsida. Där kan du även få tips på arbetsgivare och olika tjänster. I gruppen Naturvetarnas nätverk på LinkedIn publicerar både rekryterare och arbetsgivare annonser när de söker efter naturvetare

  Innan du börjar med att leta efter ett jobb kan det vara bra att först ta reda på vad du kan och vad du vill, detta för att ha en riktning i ditt sökande. Att söka allt för brett är oftast inte optimalt. Vilka kompetenser har du skaffat dig genom din utbildning och tidigare erfarenheter? Vilka av dessa kompetenser vill du använda dig av i ditt nästa jobb? Är dessa några av de frågor du funderar över inför nästa steg i karriären? Då kan du som är medlem boka ett karriärsamtal  . Under samtalet diskuteras de funderingar du har kring din karriär utifrån ett coachande förhållningssätt.

  Då många av dagens tjänster tillsätts via ens kontakter rekommenderar jag dig att inventera ditt nätverk. Vilka kontakter finns i ditt nätverk? Var arbetar de och vilka roller har de? Kanske hittar du någon kontakt som arbetar hos en arbetsgivare som du är intresserad av, tveka då inte att höra av dig till den kontakten och ställ lite frågor. Vilka kontakter saknar du och hur kan du skaffa dessa? Informera ditt nätverk om att du söker nya utmaningar och vad för slags utmaningar du är intresserad av. För om inte du vet vad du vill göra i framtiden hur ska då dina kontakter hjälpa dig.

  Ett av många verktyg för att hitta jobb på dagens arbetsmarknad är LinkedIn. LinkedIn är nummer 1 när det kommer till professionella nätverk på nätet och är världens största verktyg när det kommer till jobbmatchning och rekrytering. Funderar du kanske över hur du kan optimera din profil på LinkedIn utifrån vad ditt syfte och mål är, så kan du som är medlem boka LinkedIn-coachning. Vi erbjuder även cv-coachning, intervjucoachning och andra verktyg som hjälper dig till att finna en karriärväg som passar dig. Läs mer här www.naturvetarna.se/karriar.

  Lycka till med jobbsökandet!

  Vänliga hälsningar
  Sofia

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.