Hur säger jag upp mig?

Hej, jag ska påbörja ett nytt arbete och har en uppsägningstid på en månad hos nuvarande arbetsgivaren. Startdatum är 30 januari 2023 och jag skulle vilja vara ledig veckan innan. Är det bäst att säga upp mig den 30 december 2022 så att det inte hinner bli dålig stämning på arbetsplatsen eller hur ska jag göra på smidigast sätt?
Heleen

Kommentarer

 • Hej Heleen,

  Om du har 1 månads uppsägningstid och vill sluta en vecka innan 30 januari så behöver du säga upp dig före 30 december 2022. Vill du t.ex.att anställningen ska upphöra till 22 januari så behöver du säga upp dig 21 december. Sista anställningsdag blir då 21 januari.

  Om du vill meddela din uppsägning i så god tid som möjligt rekommenderar jag att du i ett mail skriver när du vill att uppsägningen ska börja gälla, din uppsägningstid och således vilken som är din sista anställningsdag. Begär också bekräftelse på att uppsägningen mottagits.

  T.ex. "Jag meddelar härmed att jag säger upp min anställning from. 21 januari 2022 med min uppsägningstid om 1 månad. Min sista anställningsdag blir den 21 januari 2023. Bekräfta snarast möjligt att ni mottagit detta besked."

  Vill du vänta så länge som möjligt kan du ju meddela precis en månad före anställningens avslut. I så fall behöver du vara säker på att uppsägningsbeskedet mottagits av arbetsgivaren samma dag. Det är nämligen först då uppsägningsbeskedet mottagits som det får verkan.

  Mvh,
  Jacob
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.