Vad innebär utvecklingsåret?

Hej!
Jag undrar om någon hos Naturvetarna vet var jag kan hitta information om utvecklingsåret, som nyligen beslutades om i riksdagen? Finns det någon hos Naturvetarna jag kan ringa om detta?
Mvh
Jenny

Kommentarer

 • Hej Jenny,

  Tack för din fråga!

  Underlaget till regeringens förslag kan du läsa om på regeringens webbplats. Beslutet  kom i samband med budgeten och träder i kraft oktober 2020.

  Naturvetarna tycker att det är bra med möjligheter för individen att ställa om eller utveckla sin kompetens för att arbetslivet ska bli mer hållbart. Däremot önskade vi en något annat utformning av utvecklingsledighet, som du kan läsa mer om i vårt remissvar på utredningen Hållbartbart arbetsliv över tid. Förslaget som det nu är utformat kommer bara att komma ett fåtal till del och är dyrt eftersom det kräver en hel del administration. Det finns dessutom en risk att arbetsbelastningen för kollegor till individer som får utvecklingstid kommer att öka.

  Du är välkommen att kontakta Marita Teräs, arbetsmarknadspolitisk utredare på Naturvetarna, på telefon (växel) 08-466 24 80, som kan mer om frågan.

  Vänliga hälsningar
  Johanna

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.