Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Jag har inte fått min lön av min arbetsgivare, vad ska jag göra?

Jag har inte fått min lön, vad ska jag göra?

Kommentarer

 • Hej,

  Det är viktigt att du agerar snabbt! Börjar med att prata med din arbetsgivare och fråga vad som har hänt med din löneutbetalning. Om du därefter fortfarande inte får din lön eller om två veckor gått sedan lönen skulle ha betalats ut så ska du omgående skicka in följande uppgifter till Naturvetarnas rådgivning på radgivning@naturvetarna.se
  • Ditt anställningsavtal, samt andra avtal med information om de belopp som är aktuella om några sådana finns.
  • En uträkning om hur mycket arbetsgivaren är skyldig, samt vilka belopp som avser vad, din ordinarie lön, semesterlön, ob, bonus, utlägg. Inkludera även beräkningsgrunden, det vill säga hur du kommit fram till de belopp du gjort.
  • Har du andra underlag som styrker arbetsgivarens skuld, så är det bra ifall du kan skicka in med dessa då vi behöver så mycket bevis vi kan få.
  • Skicka med en lönespecifikation för den aktuella tiden om du trots allt fått det. Om du inte fått någon, försök ligga på och tjata om att få den. En lönespecifikation bör åtminstone innehålla uppgifter kring aktuell period, lön före skatt, nettolön, hur mycket du arbetat och eventuell frånvaro.
  • Skicka med ditt medlems- eller personnummer så vi vet att du är medlem så vi kan företräda dig.

  Vänliga hälsningar
  Naturvetarna
  (Uppdaterad )

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.