Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Uppsägning under provanställning

Hej!
Eftersom jag är medlem hos er, vill gärna konsulteras gällande mitt nuvarande jobb. Jag har en provanställning på ett företag. Jag har varit sjukskriven. Förra vecka ringdes jag av min närmaste chef, med informationen om att min provanställning kommer avbrytas. Hon har även skickat brev per post, som jag måste skriva under, eventuellt returnera. Jag förstår att min arbetsgivare har rätt avbryta provanställningen, dock själva sjukskrivningen är relaterad till mina arbetsuppgifter.
Hur kan ni hjälpa mig med ärendet?

Tack på förhand
Mvh
Maja

Kommentarer

 • Hej Maja!
  Utgångspunkten är att en arbetsgivare har rätt att avbryta en anställds provanställning, utan att ange någon orsak. Det får dock inte finnas några diskriminerande skäl som grund för att en provanställning inte övergår till en tillsvidareanställning. Kön, ålder, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning och sexuell läggning är diskrimineringsgrunder som omfattas av diskrimineringslagen.

  Lokala facket eller vi centralt på Naturvetarna har möjlighet att begära en överläggning med arbetsgivaren för att utreda orsakerna till uppsägningen.

  Du är välkommen att kontakta vår medlemsrådgivning så kan vi diskutera mer, tel 08-466 24 80, eller radgivning@naturvetarna.se. Om du mejlar, fota gärna av ditt anställningskontrakt och skicka med det i mejlet.

  Vänliga hälsningar

  Heidi
  (Uppdaterad )

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.