Hur länge kan jag vara studieledig?

Hej,

Jag var tjänstledig i två år, därefter valde jag att studera på distans i tre år. Totalt var jag borta från mitt jobb i fem år. Nu undrar jag om det finns möjlighet att ytterligare förlänga mina studier i två år till eller måste jag gå tillbaka till jobbet?
Mvh
M (Uppdaterad ) Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej,

  Du har rätt till tjänstledighet för utbildningens längd oavsett hur lång tiden är. När du fått tjänstledigheten beviljad har du inte rätt att ändra på ledighetens längd eller byta ut ämnet du ska studera utan godkännande från arbetsgivaren.

  Om du vill studera på deltid har du rätt till ledighet för den tid du studerar och du är då arbetsskyldig under den tid du inte studerar. Arbetsgivaren kan självklart tillåta att du är tjänstledig på heltid men endast studera på deltid.

  Om tiden för din beviljade tjänstledighet löpt ut måste du ansöka om tjänstledighet på nytt hos din arbetsgivare. Arbetsgivaren har rätt att skjuta på tjänstledigheten i upp till sex månader om det är nödvändigt för verksamheten utan att det krävs samtycke från den lokala fackliga föreningen. Om arbetsgivaren vill göra detta ska både arbetstagaren och den lokala fackliga organisationen genast meddelas uppskovet och skälet till detta. Facket har rätt till överläggning om uppskovet ifall du begär detta inom en vecka.

  Vänliga hälsningar

  Anna

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.