Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Vad gäller vid skiftarbete?

Hej!

På min arbetsplats arbetar vi 24 timmar om dygnet i två pass (borträknat söndagar); 05-18 respektive 18-05 (och utöver detta, något kortare dagar på lördagen). Vi arbetar en vecka (72 h), och är sedan lediga en vecka. Varannan jobbvecka jobbar vi dag, och varannan natt.

Den här typen av skiftgång finns inte beskrivet i vårt kollektivavtal (Tekniktjänsteavtalet) och vad jag vet har vi inget lokalt avtal som rör skiftgång.

Mina frågor är:
1) Hur många timmar bör räknas som heltid med den här typen av skiftgång?
2) En av de närmaste månaderna går vi treskift och ska enligt kollektivavtalet arbeta 36 h/vecka i snitt, men för dessa veckor är vi schemalagda på 39 timmar. Bör de extra tre timmarna betraktas som övertid eller inarbetad tid? Arbetsgivaren har vetat om i flera månader att treskift skulle behövas under en period.
Mathilda

Kommentarer

  • Hej Mathilda!
    Jag rekommenderar att du vänder dig direkt till den lokala Akademikerföreningen med din fråga för detta borde det ha förhandlats om samt kommunicerats tidigare till medarbetarna. Om det inte finns en lokal förening så kontakta Naturvetarnas medlemsrådgivning då det behövs mer information för att besvara frågan.
    Lycka till!
    Anna

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.