reduktion av arbetstid

under denna och troligen närmaste avtalsperioder kommer vi (med absolut största säkerhet) INTE få kompensation för den rådande inflationen. Jag tänker att vi har ett gyllene tillfälle att trumfa igen en tidsreduktion av arbetstiden, då vi inte kommer kunna få ersättning i pengar för inflationen fullt ut. Jag undrar om detta diskuteras centralt?
Susanna

Kommentarer

 • Hej Susanna,

  Tack för din fråga och visat intresse för avtalsrörelsen!

  Den avtalsrörelse som går på högvarv för Naturvetarnas är den på privat sektor, inte minst hos Gröna arbetsgivare och IKEM, där vi har många medlemmar och där nya avtal ska vara klara till 1 april om allt går enligt plan. Även på svenska kyrkans område, där vi ingår som part tillsammans med andra akademikerförbund, har vi överlämnat yrkanden.

  Inom kommun & regioner samt inom staten har avtalsrörelsen ännu inte kommit igång.

  Avtalsarbetet sker tillsammans med utsedda avtalsdelegationer, där förtroendevalda och medlemmar på avtalsområdet väljs ut. I delegationerna diskuteras alla möjliga frågor som är viktiga för medlemmarna på området. Resultatet mynnar ut i yrkanden som överlämnas till motparten och således omfattas av avtalsförhandlingarna.

  Frågan om just reducerad arbetstid har diskuterats på flera håll, och det är förstås något många av våra medlemmar önskar. Vad gäller IKEM och Gröna så har det inte varit något yrkande som kommit med i våra slutliga yrkanden, av olika anledningar.

  Här kan du läsa mer om våra yrkanden på de områden där dessa är klara:
  Avtalskrav inom Svenska kyrkan - Naturvetarna
  Tuffa förhandlingar för bättre arbetsvillkor - Naturvetarna
  Naturvetarnas avtalskrav inom skogsbruk: Satsa på arbetsmiljö och jämställdhet - Naturvetarna

  Mvh,
  Jacob

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.