Vad innebär försenad lönerevision?

Hej!
Nu när löneprocessen blivit senarelagd pga Corona viruset - kommer jag ändå att få retroaktivt från 1 april eller är det ett nytt datum som gäller för ny lön?

Kommentarer

 • Hej Sofi!

  Om du jobbar inom offentlig sektor, alltså stat, kommun eller region får du din lön retroaktivt från ordinarie revisionsdatum.

  Om du jobbar inom privat sektor så finns det inget svar på den frågan i dagsläget. Till största delen kommer det troligen påverkas av vad industrins parter kommer fram till i höst. - Industrins parter är de som sätter det så kallade "märket" som är normerande för löneökningarna även på resten av arbetsmarknaden. De skulle ha blivit klara med sina förhandlingar nu i mars men på grund av Corona-krisen flyttas slutdatumet till 31 oktober.
  Terése
 • Hej!

  Har inte hört något om årets lönerevision, mer än att den sköts upp... Kan den utebil helt? och är det skillnad när man arbetar i privat sektor?
  Sofia
 • Hej Sofia,

  Processen har kommit olika långt på olika avtalsområden. För de allra flesta inom privat sektor blir det ett högre löneutrymme som ska sättas av för revision. Detta för att kompensera för månader som för många har uteblivit.

  Här kan du läsa lite mer information om avtalsrörelsen 2020

  Om du vill veta mer om ditt specifika kollektivavtal så kan du som medlem vända dig till Naturvetarnas medlemsrådgivning

  Med vänlig hälsning,
  Jacob

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.