Till senaste kommentaren

Jag får bara korttidsanställningar – får de göra så?

Kan arbetsgivaren fortsätta förlänga med korttidsanställningar?
Naturvetarna Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej,

  Ja, upp till en viss gräns. Generellt gäller att när du varit anställd hos en arbetsgivare under mer än 2 år under en 5-årsperiod så omvandlas din anställning automatiskt till en tillsvidareanställning. Tänk dock på att det kan bli mer än två år om du har haft både allmän visstidsanställning och vikariat. Detta är enligt lagen om anställningsskydd

  Andra regler kan dock finnas i kollektivavtal. Därför är det viktigt att du kontrollera vad som gäller enligt kollektivavtalet om din arbetsgivare har kollektivavtal. Här hittar du de kollektivavtal som Naturvetarnas medlemmar vanligtvis omfattas av.

  På universitets- och högskoleområdet kan vissa yrkesgrupper ha särskilda anställningsformer som är undantagna från LAS omvandlingsregler. Exempel är biträdande lektorer, doktorander samt gästprofessorer. Utöver detta finns även ett centralt kollektivavtal som reglerar tidsbegränsade lärare (ej professorer) samt postdoktorer.

  Om du är medlem i Naturvetarna kan du kontakta Naturvetarnas medlemsrådgivning om du är osäker vad som gäller för dig och din situation.

  Bli medlem i Naturvetarna

  Vänliga hälsningar
  Anna

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.