Till senaste kommentaren

När kan jag få ersättning från Naturvetarnas inkomstförsäkring?

Hej. Jag gick just med i facket, och är tidigare med i a-kassan, med en lång tids medlemskap i annan a-kassa som jag förstår räknas med i min tid. Kommer jag få ut något av naturvetarnas extra inkomstförsäkring om jag blir utan jobb november i år? Och om nej, vad kan jag göra för att få det då?
Mvh Malin
Malin (Uppdaterad ) Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Malin,

  Tack för din fråga! 

  För att få ta del av Naturvetarnas inkomstförsäkring vid en arbetsbrist måste du vara med i Akademikernas A-kassa . Detta innebär att du måste byta till Akademikernas A-kassa för att ha möjlighet att få ut ersättning från Naturvetarnas inkomstförsäkring, Akademikernas A-kassa kan hjälpa dig med bytet. Du får tillgodoräknar dig tiden i en annan a-kassa om du inte har något klapp mellan medlemskapen.

  Ett annat villkor för att få ersättning från Naturvetarnas inkomstförsäkring är att måste ha varit medlem i Naturvetarna i minst 12 månader innan din första arbetslösa dag. Om du har omfattats av ett annat förbunds inkomstförsäkring innan du gick med i Naturvetarna kan den tiden tillgodoräknas i kvalificeringstiden, förutsatt att perioden ligger i direkt anslutning till inträdet i Naturvetarna.

  Inkomstförsäkringen gäller när arbetsgivaren säger upp dig pga. arbetsbrist. Den gäller inte vid egen uppsägning. 

  Här kan du läsa mer om Naturvetarnas inkomstförsäkring och försäkringens villkor.

  Vänliga hälsningar
  Anna
  (Uppdaterad ) Rapportera olämpligt innehåll

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.