Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Hur ska arbetstid rapporteras vid hemarbete?

Hej
Jag undrar om det spelar någon roll hur ens arbetstid rapporteras/dokumenteras när man jobbar hemifrån? Min arbetsgivare vill att man registrerar den tiden som tjänsteresa/tjänsteärende och inte arbetad tid. En uppenbar nackdel, då vi jobbar inom ett flextidssystem, är att ens arbetstid kommer att bara registreras som normtid dvs mellan 8.30 och 16.45 oavsett när man börjar eller slutar jobba. Sedan kan man väl inte få övertid när man är på tjänsteresa, om jag minns det centrala avtalet rätt.

Kommentarer

 • Hej Alf!

  Vår bedömning är att det inte bör skilja sig i hur arbetstid rapporteras/dokumenteras vid hemarbete. Att det skulle rapporteras som tjänsteresa/tjänsteärende i sig låter konstigt. Om det arbete som utförs på jobbet räknas som arbetstid och man gör samma arbete hemma bör detta också rimligtvis räknas som arbetstid. Exakt vad som gäller kan regleras i eventuella centrala och lokala avtal på arbetsplatsen.

  Jag rekommenderar dig att antingen kontakta Naturvetarnas medlemsrådgivning eller den lokala fackliga föreningen för att få vidare rådgivning och stöd i frågan.

  Kontakta oss via radgivning@naturvetarna.se eller 08-466 24 80.

  Vänliga hälsningar
  Johanna
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.