Till senaste kommentaren

Kan ni se hur mycket jag får i pension?

Kan ni räkna ut eller se hur mycket jag kommer att få när jag går i pension?
Naturvetarna Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej,

  Nej, vi kan inte hjälpa dig att räkna ut eller se din pension.

  Logga in på minpension.se för att få en samlad bild av dina pensioner och för att få fram en prognos över din framtida pension. I prognosen ingår både din allmänna pension och din tjänstepension. Du kan även lägga till ditt privata pensionssparande för att få med det i prognosen. 

  Den pension som du tjänar in under ditt arbetsliv består av tre delar: Allmänna pensionen (lagstadgad),tjänstepension (kollektivavtalad), privat pensionssparande.

  Om din arbetsgivare har kollektivavtal avsätter arbetsgivaren pengar till din tjänstepension. Saknar din arbetsgivare kollektivavtal är det inte säkert att det avsätts pengar till tjänstepension. Arbetar du hos en arbetsgivare som inte har kollektivavtal kan du titta på ditt anställningsavtal för att se om ni avtalat om tjänstepension där. Står det inget i anställningsavtalet fråga arbetsgivaren vad som gäller hos dem när det kommer till tjänstepension.Tjänstepension är ett viktigt tillskott till den allmänna pensionen och därför är det viktigt att veta om arbetsgivaren avsätter pengar till tjänstepension eller ej. Avsätts det inte pengar till tjänstepension kan det vara av vikt att spara mer privat.

  Läs mer om pension på Naturvetarnas hemsida Där hittar du bland annat information om vilken tjänstepension du har om du jobbar inom staten, inom kommun och region eller inom den privata sektorn. Om du arbetar inom samtliga sektorer under ditt arbetsliv innebär det att du får tjänstepension från tre olika ställen när du går i pension.

  Läs mer om den allmänna pensionen på pensionsmyndigheten.se 

  Vänliga hälsningar
  Anna

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.