Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Hur mycket ger inkomstförsäkringen?

Hur mycket får jag av inkomstförsäkringen?
Naturvetarna Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej,

  Inkomstförsäkringen kompletterar a-kassan så att du kan få upp till 80 procent av din a-kassegrundande inkomst i 150 ersättningsdagar. Inkomstförsäkringen ersätter inkomster upp till 100 000 kronor i månaden, vilket ger maximalt 80 000 kronor brutto i månaden i ersättning.
  Om du inte vore vår medlem och endast är med i a-kassan får du 80 procent av maximalt 25 025 kronor i månaden de första 100 dagarna vid arbetslöshet, alltså maximalt 20 020 kronor före skatt. Inkomstförsäkringen är alltså ett viktigt komplement till a-kassan.
  För att få ersättning från Inkomstförsäkringen finns det några villkor som måste vara uppfyllda och som det därför är viktigt att du känner till:
  • Du måste vara medlem och beviljas ersättning från Akademikernas a-kassa. Medlemskap i a-kassan ingår inte i ditt medlemskap i Naturvetarna. En ansökan till Akademikernas a-kassa kan du gör här.
  • Du måste uppfylla ett arbetsvillkor, som innebär att du måste ha arbetat minst 80 timmar per månad i minst 12 månader, inom en ramtid av 18 månader före arbetslöshetens inträde. Ramtiden kan förlängas med överhoppningsbar tid i maximalt fem år. Överhoppningsbar tid är sjukdom, föräldraledighet och studier, förutsatt att de är överhoppningsbara hos Akademikernas a-kassa.
  Du måste ha varit medlem hos Naturvetarna eller annat fackförbund i minst 12 månader för att omfattas av Inkomstförsäkringen.

  På Inkomstförsäkringens webbplats kan du räkna ut vad du får i ersättning.

  Kontaktuppgifter till Inkomstförsäkringen är kundservice@inkomstforsakring.com och telefon 0770-78 20 50.
  Anna

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.