Dietist möjligheter

Hej, så som jag förstått det är lönen på tok för låg för dietister, vilket ni påpekat. Vad kan en lön ligga på om man jobbar privat? Skulle uppskatta ifall du skrev lönen inom ett spann, t,ex 45-50 k. Vad kan man annars göra för att påverka lönen som dietist, alltså var betalas det bäst? Sedan undrar jag ifall man kan jobba som lärare på folkhögskola som dietist? Har sätt att många folkhögskolor har utbildningar inom kost och hälsa.
Nicole

Kommentarer

 • Hej Nicole,
  Tack för att du hör av dig med din fråga till Naturvetarna!

  Precis som du skriver ligger dietisters löner generellt lågt, vilket såklart är tråkigt. Detta är en fråga som Naturvetarna arbetar hårt med att förändra. Genom att vara medlem i facket stöttar du det arbetet och ökar chanserna för att situationen ska förbättras.

  Generellt brukar man säga att lönen ligger högre på privat sektor. För att få tillgång till vår lönestatistik behöver du vara medlem i Naturvetarna. Som medlem har du även möjlighet att få individuell lönecoachning via vår medlemsrådgivning. Om du redan är medlem får du gärna vända dig till vård medlemsrådgivning, antingen via telefon eller mail, och uppge ditt medlemsnummer, så kan vi hjälpa dig vidare i dina frågor kring lön.
  Du hittar rådgivningens kontaktuppgifter och öppettider här: Medlemsrådgivning - Naturvetarna

  Exakt vad som krävs för att kunna undervisa på just Folkhögskola har vi svårt att svara på, men det verkar som den som vill undervisa behöver särskild behörighet som lärare. Det finns också en utbildning till folkhögskolelärare på Linköpings universitet.

  Som medlem i Naturvetarna får du en gratis karriärrådgivningstjänst per kalenderår. Vi erbjuder bland annat karriärsamtal om du har funderingar och vill ha rådgivning kring framtiden och dina karriärval. Du kan läsa mer om tjänsterna vi erbjuder här: Karriär - Naturvetarna.

  Jag hoppas att detta var till hjälp och gav dig lite mer klarhet i situationen! För mer individuell rådgivning rekommenderar jag att du tar kontakt med vår medlemsrådgivning eller bokar en karriärtjänst via länken ovan.

  Bästa hälsningar
  Julia

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.