Till senaste kommentaren

Hur byter jag fackförbund till Naturvetarna?

Hur byter jag fackförbund till er?
Naturvetarna Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej,

  Roligt att du vill bli medlem hos oss.

  För att byta förbund gör du följande:
  1. Begär utträde ur ditt nuvarande fackförbund.
  2. Ansök om medlemskap i Naturvetarna.
  Om du är osäker på ifall du uppfyller villkoren för att bli medlem i Naturvetarna, avvakta med att gå ur ditt nuvarande förbund. Ansök då om medlemskap hos Naturvetarna, men notera på din inträdesansökan att du är osäker på om du kan vara medlem. Du kommer inom kort få besked från oss om du beviljas inträde och då kan du kontakta ditt nuvarande förbund och begära utträde.

  Vänliga hälsningar
  Camilla
 • Hej,
  jag har varit medlem i Unionen länge (och även hos er innan dess) och funderar nu på att byta till Naturvetarna som är starkare lokalt på min nya arbetsplats.
  Jag undrar om det finns nackdelar kring detta att bli NYmedlem hos er?
  Dvs, om jag byter till Naturvetarna, blir jag då "fullvärdig medlem" direkt (dvs "tillgodoräknar" jag mig att jag varit medlem hos annat förbund många år) -Eller är det så att jag "börjar på 0" och inte har lika förmånligt medlemskap som "långtida" Naturvetar-medlemmar i något hänseende?
  Med vänlig hälsning Sofia
  Sofia
 • Hej!

  Vad trevligt att du vill bli medlem i Naturvetarna, du är varmt välkommen! Du får tillgång till all service i förbundet förutom arbetsrättsligt förhandlingsstöd under de tre första månaderna. Vi kan göra undantag från förhandlingskarensen om man byter till oss om det rör ett nytt ärende och inte ett gammalt som uppstod innan medlemskapet hos oss. Självklart har du rätt att ta del av medlemsrådgivningen alla andra förmåner och tjänster då du påbörjar ditt medlemskap hos oss!

  Tänk även på att byta a-kassa till Akademikernas a-kassa när du byter till Naturvetarna. Det får inte heller vara glapp mellan medlemskapen om du ska slippa karenstid på 12 månader för Inkomstförsäkringen.

  Välkommen som medlem!

  Johanna

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.