Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Anställning vid myndighetsflytt

Hej,

Vad händer om myndigheten jag jobbar på ska omlokaliseras till annan ort? Kommer man då per automatik få frågan om man vill flytta med och vad händer om man säger nej? Tack på förhand!

Kommentarer

  • Hej Lisa,

    Vid myndighetsflytt, dvs. där en hel myndighet pga. regeringsbeslut flyttar till ny ort, är utgångspunkten att man är arbetsskyldig i hela landet, så länge inte annat är särskilt avtalat.

    Om denna fråga inte förhandlats mellan dig och arbetsgivaren i samband med anställningens ingående eller att en särskild placeringsort finns avtalad i ditt anställningsavtal så är utgångspunkten att du är arbetsskyldig på den nya orten.

    Om inte en särskild placering finns avtalad så ska man inte räkna med att man får frågan om man vill flytta med. En flytt till en ort långt bort kan ju innebära väldigt stora svårigheter för den anställde, därför ska en sådan förhandling inledas i god tid före flytten, vilket betyder att man bör ha möjlighet att med god marginal själv säga upp sig om man inte vill följa med.

    Ligger orten utanför "normalt pendlingsavstånd" ska man i ett tidigt skede ha möjlighet att ha coachande samtal med Trygghetsstiftelsen (TSN) i syfte att kunna fatta ett beslut kring fortsatt anställning eller ej.

    Det finns vissa aspekter som kan vara bra att reda ut i det enskilda fallet. Jag föreslår därför att du vänder dig till Naturvetarnas medlemsrådgivning för ytterligare råd och stöd.

    Maila in ditt anställningsavtal och dina frågor till radgivning@naturvetarna.se så får du återkoppling så snart som möjligt.

    Med vänlig hälsning,
    Jacob

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.